İçeriğe geç

Hacı Bayram Camii Nasıl Yazılır

Ayasofya Camii Nasıl Yazılır TDK?

TDK’ya göre: Cami mi yoksa Mescid mi? TDK’ya göre, “Cami” kelimesinin doğru yazımı “Moschee”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Selimiye Camii nasıl yazılır TDK?

Selimiye Camii, Osmanlı Sultanı II. Selim döneminde, Osmanlı İmparatorluğu’nun eski başkenti Edirne’de Mimar Sinan tarafından yaptırılan bir külliyedir.

Beyazıt Camii nasıl yazılır?

Bayezid Camii (Beyazıt Camii ve Beyazıd Camisi olarak da bilinir) İstanbul’un Beyazıt semtinde yer alır ve Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır.

Sultan Ahmet Camii nasıl yazılır TDK?

Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camii, Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada 1609-1617 yılları arasında mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Süleymaniye Camii nasıl yazılır TDK?

Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman adına Mimar Sinan tarafından 1551-1557 yılları arasında İstanbul’da yaptırılan camidir.

Çamlıca Camii nasıl yazılır?

Çamlıca Camii, İstanbul’da bulunan bir camidir.

Üç Şerefeli Caminin nasıl yazılır TDK?

Üç Şerefeli Camii, Edirne’de Osmanlı döneminden kalma bir camidir.

Bursa Ulu Camii nasıl yazılır?

Bursa Ulu Camii, 1396-1400 yılları arasında Bursa’da I. Bayezid tarafından yaptırılan büyük camidir.

Şehzadebaşı Camii nasıl yazılır?

Şehzade Camii (Şehzade Mehmet Camii veya Şehzadebaşı Camii olarak da bilinir), İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan ve Mimar Sinan tarafından inşa edilen bir yapıdır.

Hacı Bayram camii nasıl yazılır TDK?

Hacı Bayram Camii, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan tarihi bir camidir. Augustus Tapınağı’nın bitişiğindedir.

Eyüp Sultan Camii nasıl yazılır?

Eyüp Sultan Camii, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Haliç kıyısında, Konstantinopolis surlarının dışında bulunan bir camidir.

Kocatepe Camii nasıl yazılır?

Kelimenin eş anlamlısı toplak’tır. Cami kelimesi, cami kelimesi “i” biçiminde olduğunda cami veya cami gibi ifadelerde kullanılır. İlk kelime bir sıfatsa cami (Kurşunlu Cami, Eski Cami) olarak kullanılır ve ilk kelime bir isimse cami veya camii (Süleymaniye Cami, Hisar Cami, Kocatepe Cami) olarak kullanılır.

TDK Camii mi camisi mi?

İsteyen istediği gibi kullanabilir; ancak “kelimenin doğrusu cami, mescid, mescid şeklinde yazılır; ‘Cami ve mescidin yazımı yanlıştır’ gibi yüzeysel ve baskıcı tartışmalara girmek de ayrı bir hatadır.

Ayasofya camiine nasıl yazılır?

Ayasofya Camii.

Mecidiye Camii nasıl yazılır?

Büyük Mecidiye Camii veya Ortaköy Camii, İstanbul Boğazı’nda Beşiktaş İlçesi’nin Ortaköy semtinde neo-barok tarzda bir sahil camisidir.

Ayasofya camisi mi Camii mi?

Ayasofya 2020’den beri cami statüsündedir. 21 Ağustos 2024 itibariyle yapının ibadethane statüsü değişmemiş ve hala camidir. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan Ayasofya 2020’den beri cami statüsündedir.

Camii Neden 2 iki i ile yazılır?

Talat Tekin’in de belirttiği gibi, Türkçe’de “cami” sözcüğü “ekle” fiilinin bir biçimidir; zira Arapçada “ayn” harfi okunmaz; cami olarak kullanılması bir istismar olmasına rağmen meşhur olmuştur.

Camii ye gelen ek nasıl yazılır?

Kurum, kuruluş, organ, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türk Dil Kurumu’na, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı’na; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulu’ndan Yürütme Kurulu’na; Türkiye Büyük Millet Meclisi…

Ayasofya cami mi yoksa kilise mi?

2020 yılında müze statüsünden çıkarılarak cami statüsüne kavuşturuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir