İçeriğe geç

Belirmiş Nedir

Belir ne demek?

“Bel” fiili, “apaçık, belirgin” anlamına gelen “bel”den türemiştir (KT, s. 301). Türkçenin batı kolunda ise “zâhir, âşikâr, âyân, vâzıh” anlamlarında görülmektedir (TL I, s. 825).

Benimsenmiş ne demek?

1. Sahiplenilmek, sahiplenilmek: “Piyasaya çıkan her moda hemen benimsenir.” 2. Kabul: “Teklif herkes tarafından kabul edildi.”

Buldu anlamı nedir?

2. Bul, gör. 3. Sahip ol, al.

Berar ne demek?

Berar Antik tarihte Berar hikayesi sıklıkla Güney Hindistan’da ardışık olarak hüküm süren çeşitli hanedanların egemen olduğu bir toprak olan Dekkan ile ilişkilendirilir.

Dembedem ne demek türkçe?

(ﺩﻣﺒﺪﻡ) sıf. (Pers. dem “zaman” ve be-dem-be-dem ekiyle) Her zaman, demâdem: Kutsal Ruh’un nefesidir nazm-ı Nesîmî / Dembedem el-minnetü lillâh (Nesîmî) haklı kıldığı şey için. Bu, dembedem giryanı (Hüseyin Sîret) izleyen bir tabiat yetimidir.

Mımış ne demek?

I. (Ar.mişmiş) popüler lehçe. Kayısı, zerdeçal.

Yazık ediyorsun ne demek?

Bir şeye veya birine zarar vermek.

Dini benimsemek ne demek?

Kelime anlamı “itaat etmek, boyun eğmek, bağlanmak, bir şeye boyun eğmek, esenlik ve huzur içinde olmak” olan İslam, “itaat etmek, teslim olmak, kendini Allah’a adamak” anlamına gelen dinî bir terimdir. Peygamber’in din adına getirdiği her şeyi bütün benliğiyle kucaklamak ve bunları kabul ettiğini göstermek demektir.

Buluş ne anlama gelir?

İcat veya buluş, daha önce var olmayan bir şeyin insan çabasıyla yaratılmasıdır.

Eski Türklerde bodun ne demek?

Bodun/Budun kelimesi kabile anlamına gelir. Boy kelimesinden türemiştir. Eski Türkçede Bodu ve Tungusçada Boda kelimeleri “bağlamak, birleştirmek ve bir arada tutmak” anlamına gelir.

Bilgi Türkçe mi?

Türkçe-Türkçe bilgi “bilen, bilinen şey” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Türkçe-Türkçe eki +PGU ile Eski Türkçe bil- fiilinden türemiştir. Daha fazla bilgi için makaleye bakın. Eski Türkçe bilig ve Erken Türkçe bili kelimelerinin yerini almıştır.

Emrü ferman ne demek?

Ferman; Osmanlı diplomasisinde; Alamet-i Şerif adı verilen ve her konuda çıkarılan padişahın Tuğraİz emrini ifade eder. Bu emir padişahtan geldiği için yaygın olarak Ferman-ı Hümayun ve Emr-i Şerif olarak adlandırılır.

Ferman ne demek Osmanlı?

Ferman, Yarlık veya Emir, hükümdarın imzasıyla yazılmış emir.

Ehl-i berat ne demek?

Berit verilenlere “Berit oğulları” denir. Osmanlı İmparatorluğu’nda Berit sahiplerinin genel adı “ehl-i berât veya ashab-ı berevât” idi.

Berin ne demek TDK?

(Farsça berín) Çok yüce, ulu, seçkin ve büyük öneme sahip olan: “Kasr-i berin.” Her sabah (Tevfik Fikret) sırtındaki tabağa/A lemah inerdi. [Bugün kadın ismi olarak Berrin olarak kullanılmaktadır.]

Dat ne demek TDK?

DAT (Delivered At Terminal): Uluslararası ticarette, mal bedeli, sigorta, navlun ve iç nakliye masraflarının ödendiği, çeşitli ulaştırma modları da dahil olmak üzere tüm ulaştırma modlarında kullanılan bir teslim şeklidir.

Bera ne demek TDK?

Bera’nın tam sözlük anlamı erdemli demektir. Ayrıca yararlı bilgiye sahip olan ve bu bilgiyi insanlığın yararına kullanan kişi anlamına gelir. Türk Dil Kurumu’nun isim sözlüğüne bakarsak Bera ismi erdemli olarak geçmektedir.

Burak ne demek TDK?

Burak, Arapça şimşek, parıltı, ışık, ışık saçmak anlamına gelen berk kelimesinden türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kırgız Escort