Yeğen TDK nasıl yazılır?
“Nephew” kelimesinin yazımı konusunda çok fazla karışıklık olabilir. Çoğu insan için bu kelime “yehen” olarak bilinir. Bazıları bu kelimeyi “yigen” olarak yazar. Bunlar açıkça yanlış yazımlardır. Doğru yazım sadece nephew’dur.
Amca yeğen nasıl yazılır?
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük harfle yazılmalıdır.
Yiyen kelimesi nasıl yazılır?
Öte yandan, say ve eat tek heceli fiillerinde, i ünlüsü söyle, söyle, söyleyelim, diyelim, öyleyse; yiyen, yiyerek, yiyen, yiyelim, ye, ne zaman ye, ye, vb. şeklinde de yazılır. Ancak örneğin, söylediğinizde, kelimelerdeki e harfi yazımda korunur.
Dayı yeğen nasıl yazılır?
Yeğen kelimesi, hecelemesi en çok karıştırılan kelimelerden biridir. Bunun başlıca nedeni, kelimenin halk arasında genellikle “yeğen” olarak telaffuz edilmesidir. Ancak, kelime “yeğen” olarak hecelenmelidir.
Yeğenim kime denir?
Yeğen, bir kardeşin veya kuzenin çocuğudur. Bazı bölgelerde, akraba olmasalar bile, “yeğen” kelimesi kendinden küçük çocuklar için kullanılabilir.
Bir şey nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “bir şey” kelimesinin doğru yazımı “bir şey”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “bir şey”dir.
Amca oğlu bitişik mi?
Tüm kaynaklara göre, bir yazım hatası olan amcaoğlu kelimesi yanına yazılmalıdır. Birçok kişi tek tek yazarak yazım hatası yapsa da, doğru hata her zaman yanına yazılmalıdır. Her birey “uncaoglu” kelimesini yanına “uncaoglu” olarak kullanmalıdır.
Hala ve yeğen nasıl yazılır?
Bir kişinin erkek veya kız kardeşinin çocuğuna yeğen denir. Aynı kelime teyze, amca ve dayı çocukları için de kullanılır.
Anneanne nasıl yazılır TDK?
Ancak doğru yazımı her zaman kafa karıştırıcıdır. “Grandmother” kelimesini yazarken en zor nokta, ayrı mı yoksa yan yana mı yazılacağıdır. Yanında büyükanne kelimesi vardır. Başka bir deyişle, “mother” yazımı yanlıştır, ancak doğru yazımı “grandmother”dır.
Ayaküstü nasıl yazılır?
9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.
Vaz mı geçtin nasıl yazılır?
TDK’ya göre vazgeçmek mi vazgeçmek mi? TDK’ya göre “vazgeçmek” kelimesinin doğru yazımı “vazgeçmek”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “aufgeben”dir.
Her gün nasıl yazılır?
“Every Day” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “every day” kelimesinin doğru yazımı “every day”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.
Teyze yeğen nasıl yazılır?
“Dünyaya gelen bir melek teyzesi tarafından çok sevilecektir; “O her zaman benim değerli yeğenim olacaktır.” “Yeğen diye yazılır ve melek diye okunur.
Dayı oğlu bitişik mi?
Amca oğlu demektir. Yan yana yazılması gerekir.
Yiğen nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “yeğen”dir. Yeğen olarak yazıldığında ise yanlış kullanılmıştır.
Yeğen kelimesi ne anlama gelir?
Eski Türkçe yégen, “kardeşin çocuğu, torun” kelimesinden türemiştir. Bu kelime aynı anlama gelen Moğolca cige(n) kelimesiyle ilişkilidir.
Hala ve yeğen nasıl yazılır?
Bir kişinin erkek veya kız kardeşinin çocuğuna yeğen denir. Aynı kelime teyze, amca ve dayı çocukları için de kullanılır.
Yegenmi yigen mi?
Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “yeğen”dir.
Kuzen nasıl yazılır TDK?
Kuzen kelimesi Fransızcada “cousine”, İspanyolcada “prima” ve İtalyancada “cugino” olarak yazılır. Tüm dillerde aynı anlamda kullanılan kuzen kelimesi Türkiye’nin bazı bölgelerinde “kuzin” olarak yazılır ve telaffuz edilir.